Цвјета посао у радњама ски-опреме

Јасмина Перишић
Цвјета посао у радњама ски-опреме

Бањалука - Власници радњи ски-опреме и поред тога што ове године није пало пуно снијега, задовољно трљају руке, јер, како кажу, изнајмљивање и продаја скија иде боље него лани.

Разлог за то је, према њиховим ријечима, потреба пасионираних скијаша да проведу неколико дана на планинама па се не либе да због тога отпутују и у иностранство.

- Сада снијега има и по нашим планинама па нам, када је ријеч о продаји и изнајмљивању ски-опреме, посла не мањка. Можемо рећи да имамо више посла него лани, када је било још мање снијега. Наши купци често обилазе и инострана скијалишта од којих су најпопуларнија Аустрија и Француска - рекао је власник једне од радњи ски-опреме Миле Јовишић.

Додаје да скијаши најчешће траже нове скије које купују по цијени од 450 КМ.

- Најпопуларнија марка коју Бањалучани траже је "фишер" и "елан", који је скоро избацио нове линије скија. Панцерице продајемо по цијени од 200 КМ, штапови су 20 КМ, а наочаре 40 КМ па можемо рећи да солидан комплет ски-опреме кошта око 650 КМ - рекао је Јовишић.

Додаје да су и кациге у посљедње вријеме јако популарне, а њихова цијена је око 90 КМ.

- Већина страних скијалишта забрањује скијање без кациге па нам често и њих купују, што говори да нема препрека за љубитеље скијања - казао је Јовишић.

И Никола Соковић, у чијој радњи се може изнајмити ски-опрема, каже да је задовољан обимом посла.

- Сада је шпица сезоне, али признајем да сам мислио да посао неће ићи, јер код нас готово да нема снијега. На срећу, има га по планинама и на Јахорини и Влашићу, али и свуда гдје иначе одлазе моје муштерије. Скијалишта раде и људи у великом броју иду на зимовање па тако и ми солидно радимо - прича Соковић и додаје да му најбоље иде изнајмљивање дјечије ски-опреме.

- Изнајмљивање дјечијих скија на седам дана креће се од 70 до 90 КМ. Родитељи дјецу већ од треће године уче да скијају, тако да нам посла не мањка - рекао је Соковић.

Истиче да се изнајмљивање ски-опреме исплати за пасиониране скијаше, који воле да имају најсавременије скије.

Скијаши

Бањалучанин Илија Малић, који редовно скија на некој од наших планина, сматра да је исплатније купити скије него сваке године изнајмљивати.

- Ја сам своје скије купио прије седам година и још ме служе. Ипак сматрам да није лоше ни изнајмљивање, нарочито за оне који не иду редовно на зимовање.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана