Цвијановић: Важно његовати културу и традицију окупљања

Срна
Цвијановић: Важно његовати културу и традицију окупљања

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић отворила је вечерас у бањалучкој Мјесној заједници Горња Пискавица 18. културно-туристичку манифестацију “Зимско прело 2022”, нагласивши том приликом да је ово један од најбољих примјера колико је важно његовати културу и традицију окупљања и показати шта се све заједно може урадити.

“Радује ме да смо успјели да мобилишемо и локалне и републичке институције, све организације које су важне како би ова манифестација била успјешна, као свих претходних година”, навела је Цвијановићева.

Она је додала да је имала прилику да и раније долази на овакве догађаје и манифестације, те да они увијек обилују добрим дружењем и добром атмосфером.

“Веома је важно да се и у тешким и у добрим временима окупљамо на овај начин”, рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, важно је и да постоји подршка институција, како локалних тако и републичких, када су у питању разни догађаји који се организују широм Републике Српске, од гастро фестивала до туристичких догађања или било којих других културних дешавања.

“То су свари које ће увијек, као и до сада, уживати подршку републичких институција и важно је да сарађујемо са локалним властима када треба да подстакнемо неку идеју, али исто тако када треба да додатно помогнемо да би се нешто одржало, као што је ова манифестација”, рекла је Цвијановићева.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је веома важно што се прославља пунољетство једне овако лијепе манифестације, те нагласио да су све институције заједно у томе у име грађана.

“Можда све данас има посебну симболику на празник Светог Симеона Мироточивог, нашег државника, оца српске државе”, рекао је Станивуковић и истакао да је организација манифестације на много вишем нивоу и да је значајно да се његује та врста слоге и заједништва.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Горња Пискавица Горан Кнежевић рекао је да је циљ манифестације да се представи традиција овог краја.

Он је изразио наду да ће бити настављена сарадња са локалним и републичким властима, те да се на тај начин настави ова традиционална манифестација.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана