Цвијановић и Радојичић: Циљ нормално водоснабдијевање за становништво Верића

Срна
Цвијановић и Радојичић: Циљ нормално водоснабдијевање за становништво Верића

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић и бројни мјештани присуствовали су данас почетку изградње водоводне мреже у Верићима за насеља Гајићи, Радуљи, Поповићи и Стојнићи који ће обезбиједити нормално водоснабдијевање у тим мјестима.

Предсједник Српске Жељка Цвијановић је рекла да је ријеч реализовању важног пројекта за мјештане, те да је циљ да се на цијелом подручју Бањалуке створе бољи услови за бољи живот.

- Широм Бањалуке, уз подршку Владе Српске, раде се овакви пројекти и важно је да се предано ради у сваком дијелу града да би се обезбиједиле потребе становника. Потреба овог краја је редовно водоснабдијевање, а овдје ће бити још ствари које ће се радити у будућности - поручила је Цвијановићева у Верићима.

Она је рекла да на том плану мисли и на путну инфраструктуру.

- Градска управа и Влада раде заједно и све што буде потребно нашим људима широм Српске, па и овдје у Верићима, ми ћемо урадити - поручила је Цвијановићева.

Радојичић је рекао новинарима да се у овим поткозарским селима, који посебно љети имају проблеме са водоснабдијевањем, реализује пројекат "Вода два".

- Одлучили смо да се кроз овај пројекат уложи око милион КМ, а то су Верићи, Пискавица, Мишин Хан..." -рекао је Радојичић и додао да се на подручју Верића ради око шест километара водоводне мреже.

Он је нагласио да је циљ да сви поменути крајеви имају стабилно водоснабдијевање.

Цвијановићева и Радојичић су у оквиру посјете Верићима обишли успјешно пољопривредно газдинство Винке Савић и рекли да тамошњи људи имају добре и позитивне иницијативе.

- Удружење жена "Верићанке" су увијек пуне енергије, оптимизма и иницијатива. Оне су мотор неког друштвеног живота овдје - рекла је Цвијановићева и додала да имање Винке Савић у погледу подршке надлежних институција може да послужи као примјер успјешне сарадње са ресорним министарством.

Радојичић је рекао да је Винка Савић пољопривредни произвођач за примјер у Бањалуци и Српској, те да ће град овој жени и даље пружати подршку.

Винка Савић је у име мјештана и Удружења "Верићанке" изразила задовољство због посјете Цвијановићеве и Радојичића.

- Они могу да виде како радимо и градимо. Захвална сам на подршци градских и републичких структура Верићима, а на селу се лијепо живи уколико хоћете да радите - рекла је Савићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана