КУД "Чајавец" чувар традиције пуних 67 година

Илијана Божић
КУД "Чајавец" чувар традиције пуних 67 година

БАЊАЛУКА - Културно-умјетничко друштво (КУД) "Чајавец" годишњим концертом под слоганом "Оро се вије крај манастира" обиљежило је успјешну 67. сезону.

Секретар КУД-а Драшко Адамовић казао је да је програм на концерту у недјељу у Народном позоришту Републике Српске дао допринос обиљежавању 800 година од проглашења аутокефалности Српске православне цркве. 

- У првом дијелу чланови КУД-а представили су се традиционалним кореографијама, обичајима и пјесмама из БиХ. У другом дијелу публика је могла да ужива у играма југоисточне Србије - рекао је Адамовић.

Он је нагласио да је новина што су на концерту изведени свадбени обичаји са Мањаче и кореографија из Ниша. Чланица репрезентативног ансамбла КУД-а Андреа Грачанин казала је да је ово 14. годишњи концерт на којем учествује.

- Публика је имала прилику да види све оно што смо током године вриједно вјежбали. Надам се да су уживали као и ми - рекла је Грачанинова.
Члан КУД-а Миленко Лале рекао је да 15 година игра у КУД-у те да је позитивно што и млађи нараштаји вриједно раде на очувању традиције. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана