Ћутковић: И када се допреми цистернама, воде не буде довољно

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Ситуација са водоснабдијевањем Доњих Кола јутрос је због кише мало побошљана, али и даље има дијелова гдје мјештани немају воде јер је, и када се допреми цистеранама, не буде довољно, рекао је Срни предсједник Савјета те бањалучке мјесне заједнице Срђан Ћутковић.

"Вода се редовно доставља у цистернама, јутрос се ситуација мало побољшала због кише. Екипе из Водовода раде на отклањању кварова, али опет имамо дијелова гдје мјештани немају воде", рекао је Ћутковић.

Он је истакао да су мјештани Доњих Кола своје незадовољство исказали синоћ испред зграде Градске управе.

"Изашли смо испред Градске управе јер немамо воде, да укажемо на проблем, а не зато што волимо", навео је Ћутковић.

Према његовим ријечима, и када се вода допреми цистернама у базен, пола мјештана има, а пола нема воду, јер није довољно и не могу се сви снабдјети.

"Чекаћемо у августу реализацију из пројекта Вода три, па ћемо видјети шта ће бити од тога", рекао је Ћутковић.

Представници Градске управе јуче су обишли мјесну заједницу Доња Кола и доставили додатне цистерне воде за њихове потребе јер мјештани имају проблема са водоснабдијевањем.

Градски менаџер Бојан Кресојевић рекао је да се за Доња Кола у сарадњи са предузећем "Водовод" испоручују довољне количине воде, и то 400 литара дневно по домаћинству.

Он је истакао да 30 домаћинстава Доњих Кола има проблем са водоснабдијевањем и да ће представници града и "Водовода" радити да се ријеши тај проблем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана