Чудић: Прихватљив подијељени регулациони план за спортску дворану

Срна
Чудић: Прихватљив подијељени регулациони план за спортску дворану

БАЊАЛУКА - Комисији за урбанизам града Бањалука достављен је регулациони план који обухвата и изградњу мултифункционалне спортске дворане за АТП турнир и парка код тржног центра "Делта", као и дијела помоћног стадиона "Борац", што није прихватљиво, рекао је Срни потпредсједник Скупштине града Саша Чудић.

"Комисија је данас рекла предлагачу да достави модификован, односно подијељен регулациони план и о таквом ћемо се и изјаснити", поручио је Чудић.

Он је појаснио да је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић од почетка тражио да се изгради парк преко пута "Делте", те је одлучио да и изградњу мултифункционалне дворане стави у исти регулациони план.

Чудић каже да нико није против плана, поготово оног који се односи на изградњу мултифункционалне спортске дворане, али наглашава и да се упорно пред Комисију доставља обједињен регулациони план, што нема никаквог смисла.

Професионални тениски турнир "Српска опен 2023" биће одржан од 16. до 23. априла у Бањалуци, а за потребе одржавања турнира гради се мултифункционална спортска дворана, односно тениски терен са око 6.000 мјеста.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана