Чубриловић: Бањалучки Универзитет - водећа високошколска установа

Срна
Чубриловић: Бањалучки Универзитет - водећа високошколска установа

БАЊАЛУКА - Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је Универзитету у Бањалуци 47 година постојања и развоја и истакао да та високошколска установа има најдужу традицију у образовању академског кадра на овим просторима.

Чубриловић је нагласио да се Универзитет у Бањалуци са својих 17 факултета и бројним студијским програмима, уваженим и угледним професорима и асистентима, материјалном опремљеношћу, условима рада и квалитетом научно-истраживачког рада сврстао у ред угледних високошколских институција на понос Републике Српске.

"Честитам вам на огромном доприносу научном и академском јачању, те укупном економском, привредном, политичком , демократском и друштвеном развоју Републике Српске", истакао је Чубриловић у честитки упућеној ректору бањалучког Универзитета Радославу Гајанину, деканима, професорима, асистентима, студентима и свим запосленима на Универзитету.

Чубриловић је пожелио да Универзитет у Бањалуци настави унапређење наставно-научног рада.

У Бањалуци ће данас бити одржана свечана академија поводом 47 година од формирања и рада Универзитета у Бањалуци, на којој ће ректор ове високошколске установе Радослав Гајанин уручити повеље и плакете заслужним појединцима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана