Црногорско приморје топ дестинација

Н. Б.
Црногорско приморје топ дестинација

Бањалука - Приморје, природне љепоте, бројни фестивали и гастрономске делиције Црне Горе презентовани су на "Црногорској вечери" коју су приредили туристичке организације Подгорице и Бањалуке у сриједу навече у хотелу "Босна".

Представници туристичких организација пописали су протокол о сарадњи на основу којег су се обавезали на већи проток туриста два града.

- Црна Гора је увијек била топ дестинација за Бањалучане, јер се због сличног менталитета тамо осјећају пријатно и сигурно. Кроз овај споразум радићемо на повезивању наших грађана и упознавању туриста са садржајима за које нису знали - казао је директор ТОБЛ-а Остоја Барашин.

Директор Туристичке организације Подгорице Тијана Поповић истакла је да се гостопримство доживљено у Бањалуци ријетко може осјетити у неком другом граду.

"Црногорско вече" употпунили су и представници Националне туристичке организације Црне Горе и туристичке организације Будве, Бара, Тивта и Жабљака.

- Имамо пет националних паркова, гдје посјетиоци могу уживати у планинарењу, рафтингу, посматрању разних животињских врста. Ту су Скадарско језеро, Биоградска гора, Дурмитор са Таром, Ловћен, Проклетије. Овог љета биће одржани бројни музички и позоришни фестивали као што су "Си денс" у Будви, "Лејк фест" у Никшићу и "Барски љетописи" - рекла је представница у Националној туристичкој организацији Црне Горе Даница Бањевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана