Cпроведен тендер за опремање новог простора “Jежеве кућице”

Срна
Cпроведен тендер за опремање новог простора “Jежеве кућице”

БАЊАЛУКА - Упоредо са реконструкцијом објекта у оквиру најстаријег бањалучког вртића “Јежева кућица”, спроведен је тендер за опремање новог простора како би на јесен био стављен у функцију.

Тиме би више од 50 малишана нашло смјештај у новом дијелу “Јежеве кућице”, а у оквиру плана да се до краја године отвори укупно 600 нових мјеста у предшколским установама, саопштено је данас из Градске управе.

Реконструкцију овог објекта у дворишту вртића који је некада користило удружење “Дуга”, финансира УНДП, а Градска управа је издвојила средства за његово опремање.

Пројектом је предвиђена и израда нове демит фасаде, замјена столарије, крова, те постављање одговарајуће термоизолације.

Радови, који су почели 23. јуна, одвијају се планираном динамиком и до сада су завршени припремни радови на објекту, срушени плафони, зидови, подови и демонтирана је стара столарија.

Рок за завршетак радова је 80 дана од увођења извођача у радове.

Начелник Одјељења за комуналне послове града Бањалука Петар Билчар раније је рекао да ће, за реконструкцију објекта у оквиру вртића “Јежева кућица”, Град издвојити двије трећине новца, а УНДП трећину, те додао да је вриједност радова око 250.000 КМ без опремања вртића.

Вртић “Јежева кућица”, који је изграђен 1949. године, добио је ново рухо крајем октобра прошле године, након што је завршена његова обнова, коју су финансирали такође Градска управа и УНДП.

На објекту овог вртића замијењена је столарија, урађени нова фасада и кров, тако да дјеца имају много боље услове за боравак, а вриједност радова је била око 56.000 КМ

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана