Чопор паса напао дјецу код базена

Данијела Стоканић
Чопор паса напао дјецу код базена

Бањалука - Чопор од скоро 30 паса насрнуо је у понедјељак увече на дјецу поред Градског олимпијског базена, док су се враћала са пливања, али су уз помоћ родитеља прошли без повреда.

 

Очевици истичу да је све личило на хорор филм. Према њиховим ријечима, уплашени родитељи су покушавали да на разне начине отјерају разјарене псе из дјечије близине. Једни су их одбијали торбама, други ногама, док су трећи то чинили галамом, дозивајући помоћ.

Родитељ једног малишана, који није желио да се представи, то вече довео је сина на тренинг. Каже да је и раније око базена било луталица, али да никад нису биле агресивне.

- Било је страшно! Наскакивали су на дјецу. Једва смо их отјерали. Не желим ни да помишљам како би моје дијете прошло да, игром случаја, нисам дошао по њега - рекао је видно изнервирани отац.

Бањалучанка Бојана Јелић, коју смо јуче затекли на радном мјесту, недалеко од мјеста гдје се десио овај инцидент, каже да је чопор, који је скоро сваког дана богатији најмање за једног пса, посљедњих дана "подивљао".

- Протеклих неколико дана више пута сам видјела како пси нападају некога, а највише дјецу. Вјероватно зато што су дјеца или на бициклу или трчкарају. Искрено, ни мени није свеједно кад идем на посао, а посебно кад се враћам, јер је ова улица слабо освијетљена, па не видим одакле вребају - пожалила се Јелићева, питајући се да ли ови пси треба неког да изуједају да би их надлежни уклонили.

Да се не вриједи жалити надлежнима кад су у питању пси луталице у овом дијелу града потврдио је и предсједник Савјета мјесне заједнице Ада Вито Пејаковић.

- Око базена постоји запуштена површина која је изгледа "ничија" земља и ту се већ дуже вријеме легу ти пси. Неколико пута смо се жалили Градској управи на овај проблем, али узалуд - рекао је Пејаковић.

Додао је да је овај чопор прије два до три мјесеца напао и угризао жену.

- Они су стално у покрету од Врбаса до базена - казао је Пејаковић.

У Градској управи истичу да су ангажовали Хигијеничарску службу да псе са градских улица пребаце у азил. Међутим, у Хигијеничарској служби града истичу да је проблем то што у азилу више нема мјеста за псе, али да, упркос томе, они и даље раде на уклањају луталица са градских улица.

Едукација

Едукација ученика свих бањалучких основних школа о безбједности и контакту са псима, те одговорном власништву почиње од идућег мјесеца.

- Ова акција трајаће током цијеле школске године - рекао је ветеринар у Хигијеничарској служби града Славен Грбић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана