Чланови удружења 4+ добили бесплатне мјесечне карте

Јасмина Салопек
Чланови удружења 4+ добили бесплатне мјесечне карте

БАЊАЛУКА - Чланови удружења 4+, њих 200, данас је, након краће блокаде Скупштине града и неусвајања одлука о субвенцијама, добило бесплатне мјесечне карте.

Предсједник овог удружења, Јован Радовановић захвалио се Станивуковићу што се залагао и трудио, заједно са њима, да постигну свој циљ.

- Захвалан сам и Скупштини града Бањалука што су подржали и усвојили одлуку о субвенцијама за вишечлане породице - рекао је Радовановић.

Како каже, жао му је ова подјела наишла на отпор појединих у Скупштини, због чега су ученици и родитељи за претходни мјесец морали из кућног буџета да издвоје новац и обезбиједе мјесечне карте. 

- Ми смо као грађани и чланови удружења вршили притисак да се што прије крене у подјелу бесплатних карата. Неки су хтјели то да пролонгирају за децембар, али то нисмо дозволили - појаснио је Радовановић. 

Истиче да за сваку породицу ја има више дјеце пуно значи ова помоћ, јер средства која би потрошили на превоз могу да усмјере у нешто друго.

- Куповина четири мјесечне карте је велики удар на џеп породице - истакао је Радовановић.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић појаснио је да су бесплатне мјесечне карте опет реалност за вишечлане породице, а да је то пракса већ три године, откако је он на функцији. 

- Град је издвојио пола милиона КМ за вишечлане породоце и њихова дјеца бесплатно путују, школују се и имају бесплатне уџбенике - рекао је Станивуковић.

Због великог доприноса друштву и отаџбини, како је рекао Станивуковић, нема потребе да осјећају додатни притисак школовања и осталог.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана