Чланице бањалучког плесног клуба “Блок” најбоље у региону: На подијуму засијале са седам медаља

Катарина Шапоња
Foto: Уступљена фотографија

БАЊАЛУКА - Завидно умијеће мајстора подијума обиљежило је минулог викенда међународно такмичење “Summer Dance Open” у Ријеци, гдје су дјевојчице из бањалучког плесног клуба “Блок” засијале, освојивши чак седам медаља и специјалне награде.

Са више од 5.000 такмичара, из различитих дисциплина и старосних категорија, ово такмичење је било право поље за показивање умијећа у хип-хопу, модерном балету и шоу денсу. У категорији хип-хопа екипа “Блока” постигла је изванредне резултате са пет побједа и то у групама за дјецу, јуниоре и соло јуниоре. 

- У категорији соло јуниори, сребро је освојила такмичарка Елена Тица, док је Милица Ритан понијела бронзу - навели су из овог клуба.

У категорији соло дјеца, сребро је освојила Ирина Обрадовић, а бронзу Ника Нишић, такође, полазнице “Блока”. Сјајан резултат постигла је и хип-хоп формација “Гангстерс”, освојивши сребро и оставивши испред себе само плесаче из Словеније, а све кореографије хип-хопа тренирају их Светлана Видић и Александра Пилиповић.

Када је у питању екипа модерног балета, ПК “Блок” је освојио два злата и то за групе модерни балет и шоу денс, а побједничке кореографије модерног балета потписује балерина Неда Улетиловић.

- Дјевојчице су у жестокој конкуренцији оставиле иза себе клубове из цијелог региона те још једном показале да предан рад, труд и вјежба доносе резултате - казали су из овог клуба.

Након званичног проглашења, додијељена је и специјална награда коју су освојиле Петра Чајић и Исидора Булатовић са својим соло изведбама, а додатно награду за најбољу и најталентованију плесачицу на цијелом такмичењу освојила је такође Петра Чајић.

- Сада када су се мало слегли утисци и када сви препричавамо лијепе догађаје са такмичења, могу само да захвалим на дивном искуству и феноменалном дану којег још нисам свјесна - рекла је Чајићева.
Како каже, у свим плесним тачкама давала се цијела, играла је свим срцем и трудила се да буде све боља и боља, што се на крају исплатило.

- Од малих ногу сам вољела музику и покрете. Плесом сам почела да се бавим са осам година и када сам видјела како изгледа тренинг плеса, била је то љубав на први поглед - појаснила је Чајићева.
Она истиче како воли музику, ноте, игру, плес те је тражила начин да испољи своју креативну страну и да задовољи своју потребу за физичком активношћу, тако да је све то пронашла у хип-хопу.

- Од мог првог тренинга до сада хип-хоп је саставни дио мог дана. Плес ме опушта и чини ме срећном - рекла је она. 
Балерина Ана Ђудуровић, која је са својим другарицама освојила злато, описала је своје прво такмичење и као чаробно искуство.

- Идем редовно на тренинге, на којим стално понављамо и вјежбамо кореографије. Наступале смо неколико пута заједно и сваки пут смо биле још боље, јер се трудимо и дајемо све од себе - рекла је Ђудуровићева. 

Предсједница ПК “Блок” Јелена Стојаковић изразила је велику захвалност тренерима и кореографима који су изградили овај побједнички тим те казала како вјерује да ће побједе наставити да се нижу.

- Ово је велики успјех за цијели клуб и нашу дјецу, али и њихове родитеље, који су нас бодрили са трибина и навијали свим срцем - казала је она. 

Већ сљедећег викенда екипа овог плесног клуба се такмичи на турниру ЛДФ опен у Витезу, настављајући свој пут ка новим плесним изазовима.

Тимски дух

Ана Ђудуровић је рекла да је тимски рад врло битан. 

- Потребно је да сви чланови групе буду уједначени и да се цијели тим гледа као цјелина. Да бисте успјели у томе, сви чланови групе морају дати све од себе, а то подразумијева милион понављања, враћања и вјежбања који су саставни дио добре кореографије која нам доноси побједу. Ми увијек гледамо једна у другу када имамо наступ. Ако неко не зна, видјеће од другарица и плесати тако. Зато смо као група супер и помажемо једне другима, да што боље урадимо кореографију - казала је Ђудуровићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Матични уред
Матични уред
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана