"Чистоћа" тражи поскупљење одвоза смећа у Бањалуци

ГС
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА - Из "Чистоће" су потврдили да су Градској управи Бањалука упутили приједлог да се повећају цијене те да због тога чекају с испоруком рачуна за ову годину.

Александар Бајић, директор "Чистоће", казао је да уколико град прихвати њихове приједлоге, онда ће вјероватно доћи до мањих корекција тренутних цијена.

"Ако прихвате наше приједлоге, у том случају би били минимално увећани рачуни, можда за око марку. Неће се радити о неком великом поскупљењу, то је сигурно", увјерава Бајић.

Како је истакао, с обзиром на то да су и сва друга комунална предузећа са подручја града упутила приједлог граду за корекцију цијена, и они су се одлучили на овај корак.

"Сада чекамо њихов одговор. У случају да дође до корекције цијена, тада бисмо рачуне од тог мјесеца могли послати са корекцијом. Апелујемо на грађане да се мало стрпе у вези с тим", додао је Бајић.

Како каже, они су послали захтјев, а на граду је да одреди колико су оправдани њихови приједлози.

"Након тога чекамо сједницу Скупштине града да усвоји ту одлуку, а ако буде позитиван одговор, ми бисмо у том случају на рачунима могли да промијенимо цијене", рекао је Бајић.

Бојан Кресојевић, градски менаџер, потврдио је да је на адресу Градске управе стигао овај приједлог те да ће они провјерити шта је нужно, реално и прихватљиво за град и грађане.

"У складу с тим у наредном периоду ћемо се изјаснити о овом захтјеву", рекао је Кресојевић.

Према ријечима једног бањалучког пензионера, ово је само још једно у низу поскупљења с којима се суочавају грађани, а која су присутна свакодневно у граду, али и држави, преносе Независне.

"Ситуација је све тежа, а на сва ова поскупљења само нам је још фалило да и цијене режија иду горе. Сви смо свједоци колико је храна поскупјела, а тек све остале ствари. Ионако једва склапамо крај са крајем, а шта ће тек бити у наредном периоду", жали се овај пензионер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана