Чистоћа појачала дневно прање улица

Г.С.
Чистоћа појачала дневно прање улица

Бањалука - Поводом Дана града, 22. априла појачано је прање улица. По налогу града, "Чистоћа" са двије цистерне опрала је улице на Кочићевом вијенцу и Обилићеву, а до 23. априла овим планом биће обухваћени и Борик, Нова варош и дио Лазарева.

- Прање улица одвија по посебном програму. Двије цистерне за дневно прање ће свакодневно прати улазе у град - рекли су у Градској управи.

Технички директор предузећа "Чистоћа" Милан Плавшић, истакао је да се прање улица врши са укупно четири цистерне, двије за дневно и двије за ноћно прање.

- Улице на Кочићевом вијенцу су већ опране. Почели смо од Козарске улице из које су улази у град из правца Јајца. Опрали смо и дио Чаира, дио улице Анђе Кнежевић иза ЦЈБ Бањалука и подручје око предузећа "Космос". Тренутно је у току прање улица и у насељу Обилићево. Ноћу перемо само центар града - рекао је Плавшић.

Додао је да након Обилићева на ред долази Борик.

- Након обиљежавања Дана града, наставићемо прање по устаљеном програму - казао је Плавшић.

Становник Лауша Ана Кајкут каже да су улице у овом насељу прљаве, те да пјешаци свакодневно удишу прашину која се диже при сваком проласку већег аутомобила.

- Прање улица за Дан града је требало да обухвати сва насеља - казала је Кајкут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана