Циљ повољнији кредити за привреднике

А. С.
Циљ повољнији кредити за привреднике

Бањалука - Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић најавио је да ће наредне седмице бити одржан састанак са представницима комерцијалних банака с циљем да се овдашњим привредницима обезбиједе повољнији кредити.

- Циљ је да на плану развоја привреде обезбиједимо повољне кредитне линије и да каматне стопе буду два одсто уз грејс период од двије године и отплату кредита до десет година - рекао је Петричевић након радне посјете Градској управи.

Петричевић је оцијенио позитивним што у Бањалуци постоји тренд смањења незапослености, наводећи да је са руководством града разговарао и о пословним зонама и формирању технолошких паркова, као и о подстицајима.

Градоначелник Игор Радојичић истакао је да су економски трендови позитивни према свим показатељима.

- За три године број запослених је повећан за 4.400. Укупан број запослених премашио је 70.000, што су рекордне цифре. Број незапослених силази испод 10 одсто дијелом због новог запошљавања, а другим због миграција - рекао је Радојичић, који је заједно са Петричевићем посјетио текстилно предузеће “Глорија лајн” у Врбањи.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана