ЦИК БиХ: Ивану Бегићу правоснажно утврђен престанак мандата

Дарко Момић
ЦИК БиХ: Ивану Бегићу правоснажно утврђен престанак мандата

БАЊАЛУКА - Централна изборна комисија (ЦУК) БиХ окончала је процедуру и правоснажно утврдила престанак мандата одборнику у Скупштини града Бањалука Ивану Бегићу, потврдила је за „Глас Српске“ портпарол ЦИК-а БиХ Максида Пирић.

Према њеним ријечима, након што је правоснажно окончан поступак ЦИК-у је стигао допис Ивана Бегића у којем тражи да се обустави поступак утврђивања престанка мандата.

- Изборни закон БиХ не омогућава поступање по таквом захтјеву, јер је у законом прописаној процедури окончано спровођење поступка за престанак мандата одборнику Ивану Бегићу и мандат је додијељен сљедећем одборнику са листе, а ријеч је о Немањи Кондићу - потврдила је Пирић.

Бегић  је након скандала са експлицитним приватним видео снимцима Централној изборној комисији БиХ у децембру прошле године поднио захтјев за престанак одборничког мандата. У захтјеву да се тај поступак обустави је навео да је „захтјев поднесен у вријеме кад је био под стравичним притиском и био изложен нељудским и понижавајућим поступцима“.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана