Цицко нестао испред суда - тражи га цијела Бањалука, власница нуди награду

Анита Јанковић Речевић
Foto: Уступљена фотографија

БАЊАЛУКА - Оглас који је синоћ објављен на популарној „Фејсбук“ страници "Изгубљено пронађено Бањалука", а у којем власница тражи папагаја којег је неко узео испред бањалучког Окружног суда изазвао је велику пажњу. "Глас Српске" сазнао је детаље овог необичног, а помало и тужног случаја.

У потрагу за плавим папагајем под именом Цицко, који је нестао у недјељу дигла се цијела Бањалука , а његова власница проналазачу нуди 50 КМ.

Становници бањалучког насеља Обилићево у недјељу поподне провели су сате у потрази за Цицком.

-Пагагај је био је у свом кавезу на балкону, као и обично. Кавез је, међутим некако спао, враташца су се отворила и он је одлетио. Читав комшилук и пола Мејдана (Обилићева) се прикључило у потрази али нисмо успјели да га ухватимо. У једном моменту смо га чули да дозива своју власницу, коју ословљава са Дико, али нисмо га лоцирати. На околним стаблима било је доста врана, па се он јадничак и уплашио - испричала је млада Бањалучанка која је објавила оглас у име комшинице - власнице птице, старије госпође која станује у близини познатог угоститељског локала "Клуб 22", гдје је Цицко и нестао.  

Млада Бањалучанка каже да је, након што су увидјели да не могу пронаћи птицу, на свим друштвеним мрежама огласила њен нестанак.

- Синоћ ме позвала једна госпођа која ради у кафићу  "Под липом" који се налази поред Окружног суда и рекла ми да је папагај јуче ујутро слетио поред зграде суда али да га је један човјек, који је иначе повремени гост тог локала, ставио у ауто и одвезао упркос томе што су му говорили да то не ради и да се види да је птица питома и нечије власништво. Контакт тог човјека немамо, па смо одлучили да га на овај начин пронађемо - истакла је дјевојка.

Још једном  је  замолила тог човјека да врати папагаја, који је власници попут члана породице с обзиром на то да је с њим становала посљедњих шест година.

Млада Бањалучанка је додала да власница случај није пријавила полицији,  те да је растресена због нестанка птице, као и да је спремна новчано наградити проналазача.

- Жена живи сама, издржава се чувањем кућних љубимаца и 50 КМ које је спремна издвојити је и више него превише имајући у виду њен скроман кућни буџет - казала је ова Бањалучанка и казала да Цицко прича, да је мажен и пажен, те да ником не би користио осим својој власници коју је у недјељу након нестанка упорно дозивао. 

Сви који имају нече информације о папагају могу да контактирају "Фејсбук" страницу "Изгубљено пронађено Бањалука".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана