"Ћевап фест" опет у Бањалуци ?

ГС
"Ћевап фест" опет у Бањалуци ?

БАЊАЛУКА - Поводом информација о изостанку "Ћевап феста" ове године, огласио се и Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке, који је рекао да подржава одржавање ове традиционалне манифестације.

Он је позвао зачетнике идеје да свој захтјев за одржавање ове манифестације упуте градској администарацији.

Истакао је да је он подржава овакву манифестацију, с тим да предлаже да се ове године одржи на отвореном, односно не на Крашовом паркингу, као претходних година, него у највећем градском парку.

"Сматрам да су излетиште и зелене површине права локација за фестивал овог типа", казао је Станивуковић и додао је да Кабинет градоначелника организовање многих фестивала преузео на себе.

Према његовим ријечима, нису имали ниједну иницијативу за ову манифестацију ове године од стране организатора који су је организвали протеклих година.

"Отворени смо за сарадњу, а када стигне позив, ако буде довољно времена да се организује, град ће пружити подршку", казао је Станивуковић, а како  је нагласио, граду је потребан  суорганизатор.

Раније је наведено да су из Туристичке организације Бањалука рекли да фестивал "Ћевап фест" неће бити одржан ове године, док су из Градске управе навели да нису примили захтјев за одржавање овог фестивала.

Према ријечима Небојиша Куштриновић, који је промотер и заштитно лице "Ћевап феста", овај фестивал је постао дио традиције града.

Посљедњи, тада трећи "Ћевап фест", одржан 2019. године, на којем је учествовало девет ћевабџиница, које су, како домаћим љубитељима бањалучког ћевапа, тако и страним туристима припремили укусне оброке, преносе Независне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана