Четвртфиналe Купа Српске: Луке неосвојива тврђава и за Крупу

Дарко Пашагић
Четвртфиналe Купа Српске: Луке неосвојива тврђава и за Крупу

Мркоњић Град - Фудбалери Слободе из Мркоњић Града приредили су изненађење у четвртфиналу Купа Републике Српске и савладали су премијерлигаша Крупу са 4:2.

Мркоњићани су успјели нешто што многим екипама ове сезоне није. Савладали су чету Слободана Старчевића, који је додуше одмарао већину играча из ударне поставе. Међутим, то не умањује успјех екипе Драгана Вукше, која ове сезоне није изгубила на домаћем терену. Са два гола у првих 20 минута наставка меча Стефан Савић био је један од најзаслужнијих за пласман прволигаша са "Лука" у полуфинале.

- Иако је Крупа заслужено прва стигла до предности, нисмо се предавали и у финишу првог дијела помало срећно смо стигли до изједначења. У наставку сусрета заиграли смо знатно боље и такву смо игру крунисали са три поготка. Ово је за нас велика побједа иако је Крупа наступила у комбинованом саставу - истакао је тренер Крупе Драган Вукша и додао да би било идеално када би његов клуб у полуфиналу играо против Леотара или Славена из Добрљина.

Старчевић је послије меча био љут на играче који су добили шансу, али нису оправдали очекивања.

- Прво полувријеме смо коректно одиграли, дошли до предности, а онда је ривал срећно стигао до изједначења. Међутим, у наставку је услиједио недопустив пад у игри. Играчи Слободе имали су знатно више жеље за тријумфом и заслужено су стигли до полуфинала. Ова утакмица је показала да многим играчима, који су носили дрес Крупе на овом сусрету није мјесто у редовима овог премијерлигаша - нагласио је Старчевић.

Четврти учесник полуфинала биће познат 29. новембра када се састају Радник и Власеница. Овај меч је два пута одгађан због лошег времена, па је такмичарска комисија ФС РС одлучила да Бијељинци буду домаћини. У полуфиналним окршајима, који су по распореду на прољеће, играће се по два меча.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана