Отворен позив за избор извођача радова у улици Ивана Горана Ковачића: Четири траке спојиће два транзита

Александар Стојановић
Отворен позив за избор извођача радова у улици Ивана Горана Ковачића: Четири траке спојиће два транзита

БАЊАЛУКА - Реконструкција дијела улице Ивана Горана Ковачића, која спаја новоизграђени кружни ток код “Леснине” са кружном раскрсницом код “Центрума”, требало би да растерети велико саобраћајно чвориште у овом дијелу града, а јавни позив за избор извођача радова отворен је до 28. јула.

Из предузећа “Путеви Републике Српске” потврдили су за “Глас Српске” да је јавна набавка за избор извођача реконструкције покренута у понедјељак. У овом предузећу истичу да ће након 28. јула приступити евалуацији приспјелих понуда.

- Након тога тече вријеме жалбеног рока, а када прођу све ове законом предвиђене процедуре, изабрани извођач ће бити уведен у радове - истакли су из “Путева РС”.

Уколико све буде текло планираном динамиком, радови би могли да почну најраније крајем августа.

Из градског Одјељења за саобраћај и путеве истакли су да је од велике важности да ова саобраћајница буде завршена што прије, како би што прије било реконструисано ово велико саобраћајно чвориште.

- Доставили смо сву потребну документацију, имамо пројекат и надамо се да неће бити већих проблема у избору најповољнијег понуђача. Пројектном документацијом предвиђена је реконструкција улице од новог кружног тока код “Леснине” до раскрснице код “Тропика” - истакли су из овог одјељења.

Пројектом је предвиђено да ова улица буде проширена на четири, умјесто досадашње двије саобраћајне траке уз обостране пјешачке и бициклистичке стазе.

- Уклањањем семафорске сигнализације, изградњом кружног тока и проширењем улице Ивана Горана Ковачића знатно ће бити растерећен и убрзан саобраћај у овом дијелу града, а нова саобраћајница представљаће својеврсни спој источног и западног транзита - казали су из овог одјељења.

За овај пројекат биће издвојено два милиона КМ, а цјелокупан износ је обезбиједила Влада РС.

Подсјећамо, мјештани Лазарева годинама су тражили да ова изузетно прометна улица буде проширена и да добије тротоаре.

Кружни ток

Радови на новом кружном току код “Леснине” приводе се крају, а отварање ове кружне раскрснице очекује се 21. јула.

- То је само свечано обиљежавање завршетка радова на 11. кружном току, јер саобраћај на овој раскрсници није обустављан - казао је раније начелник Одјељења за саобраћај и путеве Славиша Сандић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана