Цептер у Бањалуци због хотела „Палас“, доводи познатог архитекту

ГС
Цептер у Бањалуци због хотела „Палас“, доводи познатог архитекту

БАЊАЛУКА - Свјетски познати архитекта Хани Рашид и власник компаније „Zepter International“ Филип Цептер, долазе у Бањалуку због разговора о недовршеном дијелу хотела „Палас“ на Тргу Крајине, јавио је портал Мондо.

Директорка хотела „Палас“ Мирослава Пијетловић изјавила је за портал да Цептер и Рашид у град на Врбасу долазе 7. септембра, а планиран је сусрет и са градоначелником Драшком Станивуковићем.

Пијетловићева је раније за Мондо изјавила да се није одустало од надограђеног и никад довршенег дијела хотела „Палас“ у центру Бањалуке.

-Раније је било одређених имовинско-правних спорова, то је ријешено и сав простор гдје су објекти припада нама - рекла је почетком године Пијетловићева, али није прецизирала да ли ће и кад почети изградња хотела, односно надоградња на већ постојећи објекат, што подразумијева и рушење недовршеног дијела који деценијама нарушава изглед центра града.

Драшко Станивуковић у марту ове године је изјавио да су започети разговори са представницима компаније Зептер о недовршеном хотелу „Палас“ на Тргу Крајине. Према његовим ријечима дефинисани су и први кораци који треба да се подузму како би рад на овом објекту у што скорије вријеме започео.

Пројекат реконструкције и изграње „Паласа“ представљен је 2007. године, а према информацијама из 2012. године наставак су кочили неријешени имовинско-правни односи око двије парцеле земљишта на којем се налази објекат.

Изградња хотелског здања на осам спратова у самом центру Бањалуке раније је процијењена на око 40 милона евра. Пројектом је предвиђена адаптација око 20.000 метара квадратних простора (собе, пословни простори, конгресне сале, базен и спа-центар).

Бањалучки „Палас“ припада ланцу хотела „Zepter Hotels“ којим управља интернационална компанија Zepter“. У свом саставу има шест хотела у Србији и БиХ (Врњачка Бања, Београд, Козарска Дубица, Бајина Башта, Перућац и Бањалука).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана