Центар за предшколско васпитање Бањалука: На конкурс за пријем 410 дјеце у вртиће стигло око 2.700 пријава

Срна
Foto: Илустрација

БАЊАЛУКА- Директор Центра за предшколско вапитање и образовање Бањалука Петар Јокановић рекао је Срни да је на конкурс за пријем 410 дјеце у јавне вртиће пристигло скоро 2.700 пријава.

Он је рекао да је повећан број чланова комисије, како би убрзали процес бодовања.

Јокановић је истакао да се желе прецизно прегледати документи и сабрати бодови како ниједна породица не би остала оштећена.

"Надамо се да ћемо до 20. августа имати коначну ранг-листу", рекао је Јокановић.

Конкурс за пријем 410 дјеце у јавне вртиће био је отворен од 8. до 22. јула.

Јокановић је навео да се у наредна два до три мјесеца очекује отварање вртића "Наташа два", додавши да су радови у одмаклој фази и да је рок извођача да заврши радове 75 радних дана, те да се надају да ће у том року и бити готово.

"У неко догледно вријеме планиран је још један вртић на подручју града, највјероватније на Паприковцу и један вртић у Новоселији", рекао је Јокановић, наводећи да би до краја године сва три вртића требала да буду у функцији.

Јокановић је рекао да се за једно дијете боравак у вртићу Центра плаћа 165 КМ, уколико вртић похађа двоје дјеце за једно се плаћа 165 КМ, друго 115 КМ, ако је троје дјеце за једно се плаћа 115 КМ, друго 99 КМ, док је треће ослобођено, а уколико је дијете из породице "четири плус" не плаћа се ништа.

Он је напоменуо да је тренутни капацитет 2.600 дјеце у 31 вртићу Центра за предшколско васпитање и образовање Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана