Центар за образовање кадрова пријека потреба

В. П.
Центар за образовање кадрова пријека потреба

Бањалука - Бањалука треба да постане регионални центар за образовање, преквалификацију и доквалификацију радне снаге у дрвопрерађивачкој индустрији, а који би били организовани кроз центар за образовање кадрова у тој области.

Ово је закључено у сриједу на састанку предсједника Скупштине града Зорана Талића и декана Шумарског факултета Војислава Дукића на којем је било ријечи о могућности реализације таквог пројекта у граду који се намеће као потреба.

- Желимо да покренемо идеју да се у Бањалуци  отвори посебан центар за образовање кадрова у овој области с циљем да увежемо привреднике, кадрове и образовни сектор.  У дрвопрерађивачкој индустрији постоји проблем с квалификованим кадровима. У то сам имао прилику да се увјерим и на недавном састанку са швајцарским инвеститором и власником прњаворског "Стандарда" Едином Дацићем, који производи намјештај за ИКЕА - рекао је Талић.

Дукић сматра да би овакав центар био врло значајан за Бањалуку и цијели регион. Исказао је спремност да се активно укључи у реализацију овог пројекта, уколико би до њега дошло.

Из кабинета предсједника Скупштине града је најављено да је идуће седмице планиран и састанак градоначелника Игора Радојичића и предсједника Зорана Талића са Едином Дацићем о овом питању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана