Центар града данас од поднева без саобраћаја

Срна
Центар града данас од поднева без саобраћаја

БАЊАЛУКА - Саобраћај у центру Бањалуке данас од подне биће обустављен за сва моторна возила због обиљежавања Европске седмице мобилности, а поводом Свјетског дана без аутомобила.

У градском Одјељењу за саобраћај и путеве Срни је речено да ће саобраћај бити обустављен од 12.00 до 21.00 час у Улици краља Петра Првог Карађорђевића на дијелу од Трга српских владара од Банског двора до раскрснице са Улицом Марије Бурсаћ.

За вријеме трајања обуставе саобраћаја регулисање и преусмјеравање саобраћаја вршиће се на прописан начин. Европска седмица мобилности, завршава се данас обиљежавањем Дана без аутомобила.

Тим поводом у Бањалуци ће бити одржана традиционална 22. Бањалучка бициклијада под називом "Два су точка довољна" у организацији Бањалучке критичне масе и Центра за животну средину, уз подршку Града и ЕУ Инфо центра.

Старт трке је заказан за 18.00 часова на Тргу Крајине. Рута је дуга око шест километара, а предвиђено вријеме вожње је око 60 минута. Након завршетка вожње, слиједи извлачење награда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана