Чаролија Никољдана уљепшала празничну вожњу

Ј. Са.
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Заштитник путника и морепловаца Свети Никола данас је обрадовао најмлађе грађане Бањалуке, али и оне старије, када се појавио у лампицама и јелкицама окићеном аутобусу, гдје им је дијелио пригодне поклоне.

Ријеч је о традиционалној празничној манифестацијји коју организује “Аутопревоз” у сарадњи са Градском управом.

Свети Никола рекао је да су сва дјеца била добра, као и други суграђани, те да су сви заслужили поклоне.

Директор “Аутопревоза ГС” Дејан Мијић истакао да ова идеја покренута прије 15 година када је Вања Миличевић, некадашња њихова колегиница из Београда, дошла и представила иду руководству.

- Управа предузећа одмах је прихватила ову идеју и спроводимо је сваке године - истакао је Мијић, те додао да се труде да уведу нешто ново, како би путницима било занимљиво.

Сваке године, па тако и ове, рекао је Мијић, имају веселу и ведру атмосферу.

- Дијелимо слаткише, тачније пакетиће, али биће поклона и за пензионере у виду бесплатних карата - рекао је он.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је ово традиционална манфестација која се по 15. пут одржава у нашем граду а у сарадњи са “Аутопревозом”.

- Данас ћемо се дружити са најмлађим путницима и оним мало старијима које ћемо обрадовати пригодним поклонима - рекао је Станивуковић.

Додао је да се у вријеме празника, али и иначе требамо солидарисати једни са другима, а нарочито када нам се ближи Никољдан.

- Свети Никола је важан светац и празник, Бањалука га воли, а дјеца га обожавају - казао је Станивуковић и истакао да ће ове године Никољдан бити мало другачији и посебнији, јер ће у "Зимобалу" посебно да нагласе његов значај.

Много књига и бојанки на ћирилици, како је рекао Станивуковић, биће доступно дјечици како би има показали важност најљепшег писма, али како бисмо оснажили важност и културу.

- Ово је лијепа увертира, а заједно са "Аутопревозом" припремамо се за бољи и овољнији превоз путника, што ће бити један највећи историјски помак у 2024. годити. Такође припремамо и додатне олакшице за наше путнике, али и редовније и чешће линије - истакао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана