Буран наставак 44. сједнице Скупштине града: Вучета није разријешен дужности

Весна Поповић
Буран наставак 44. сједнице Скупштине града: Вучета није разријешен дужности

Бањалука - Скупштина града у петак, у наставку 44. сједнице, није разријешила дужности начелника Одјељења за борачко-инвалидску заштиту Миленка Вучету.

Вучета, кадар Демократског народног савеза (ДНС), тражио је разрјешење са ове дужности, јер је именован за једног од извршних директора "Пошта Српске".

За његово разрјешење гласало је 13 одборника, један је био против, а три суздржана па приједлог није имао потребну већину гласова да буде усвојен.

Шеф Клуба одборника ДНС-а Боран Босанчић је рекао да ће савјетовати Вучети да тужи град Бањалуку и оствари накнаду за период за који није разријешен.

- Мислим да је то правна могућност која му сљедује. Што се тиче ДНС-а, ова одлука неће олако проћи и врло брзо ћемо размотрити на који начин ћемо реаговати. Сама чињеница да пет одборника СНСД-а није било у сали, а да три буду суздржана, јасна је порука да немате с ким сарађивати на нивоу града - казао је Босанчић.

Из СНСД-а у петак нико није коментарисао поменуту одлуку. Потребну већину гласова је добила одлука о расписивању конкурса за избор директора Центра за предшколско васпитање и образовање.

Одборници Скупштине града подржали су извјештај о раду Културног центра Бански двор. Главне замјерке опозиције су биле високе цијене закупа термина те мали приходи по том основу.

Одборник СДС-а Младен Кајкут је рекао да је зарада од 37.000 КМ у 2015. години од закупа термина - тужна. Слично мишљење има и члан Клуба одборника ПДП-НДП Владимир Мирошљевић, који је, осим тога, нагласио да је срамота што у 2015. години Бански двор није одржао ниједан музички догађај из сопствене продукције.

- Сви музички догађаји, који су одржани прошле године, ишли су по принципу - ви дођите и добићете простор за концерт. Исто тако, директор се није удостојио да дође на скупштинско засједање како би објаснио зашто је то тако - казао је Мирошљевић.

На примједбе одборника одговарала је Рајна Плавшић из Банског двора, која је рекла да је у 2015. години одржано 214 културних манифестација.

- Приходи су остварени у складу са планом, а цјеновник је ревидиран и цијене закупа термина су смањене - казала је Плавшићева.

Подржани су извјештаји о раду за 2015. годину и програми рада за ову годину Туристичке организације Бањалука, Дома здравља, Спортског центра "Борик" и Центра за социјални рад.

Захвалница и побједа

Представници младих Градске организације СДС-а уручили су поводом 1. априла, Међународног дана шале, захвалницу градоначелнику Слободану Гаврановићу за остварена предизборна обећања. Гаврановић је рекао да у духу тог празника честита СДС-у на изборној побједи.

- Одборници СДС-а су усвојили извјештаје за све четири године нашег рада. Реализовали смо већину планираних пројеката, али за многе нисмо имали средстава. Пошто су побиједили на изборима, имају шансу да од сутра почну са реализацијом пројеката. Добро је да имамо младе снаге које су способне да ријеше све проблеме у граду пошто имају подршку 95 одсто Бањалучана - казао је Гаврановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана