Будимир Балабан, предсједник Скупштине града: Нова администрација у борби са старим проблемима

Срна
Будимир Балабан, предсједник Скупштине града: Нова администрација у борби са старим проблемима

Бањалука - Предсједник Скупштине града Будимир Балабан истакао је да на рад градског парламента значајно утиче убрзан темпо рада нове градске администрације.

- Одборнике је вјероватно затекла нова динамика, али су је прихватили и многи од њих конструктивним приједлозима доприносе бољем раду администрације, било да ти приједлози долазе из власти или опозиције - рекао је Балабан и додао да на атмосферу у Скупштини утиче и то што је градоначелник Игор Радојичић отворен за све приједлоге.

На наредна три засједања, до љетне паузе, на дневни ред доћи ће и ребаланс буџета, приједлог грба града и инфраструктурни проблеми. На посљедњој сједници разматрано је пословање градских предузећа, од којих су само три пословала позитивно.

- То је један од проблема којим раније нико није хтио да се озбиљније позабави. Када је у питању ребаланс буџета, основа ће бити репрограм градског дуга који отвара могућност нових задужења - навео је он.

Још је оцијенио да је видљива промјена у раду нове Градске управе, која се ухватила у коштац са неким веома тешким проблемима, који су били стављени на чекање.

- Оно што је посебно је то што се траже рјешења и што се ради по приоритетима: "Топлана", снабдијевање водом, одлуке Уставног суда... - рекао је Балабан.

Очекује да ће на дневни ред ускоро доћи и реорганизација или распуштање Градске развојне агенције, као и проблем вишка радника у Управи града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана