Бројни проблеми у МЗ Дебељаци: Мјесецима без одговора из Градске управе

Т. Б.
Бројни проблеми у МЗ Дебељаци: Мјесецима без одговора из Градске управе

БАЊАЛУКА - Мјештани Дебељака чекају почетак реконструкције главне саобраћајнице кроз ово насеље, како би 80 малишана који иду у подручну школу “Станко Ракита”, безбједно пристизало на наставу.

Подсјећамо, расписивањем тендера за израду главног пројекта за реконструкцију главне саобраћајнице кроз Дебељаке, Град је покренуо активности на рјешавању овог најважнијег инфраструктурног питања у овом насељу. Из Одјељења за саобраћај и путеве, у јуну су најавили да је планирана градња два крака саобраћајнице, са тротоарима, у укупној дужини од километар и по.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Дебељаци Дејан Штрбац рекао је за “Глас Српске” да нема добру комуникацију са Градском управом, те да мјесецима чекају одговоре на питања која им ова мјесна заједница шаље.

- Тражили смо информације о улагањима у наше насеље, за ову годину и нисмо добили никакав одговор. У посљедњих годину дана у Дебељацима урађена је једна улица, око 100 метара асфалта и ништа више - казао је Штрбац.

Додао је да око 200 кућа нема воду током љета.

- Водоснабдијевање је велики проблем у Дебељацима. Чекамо да проблем буде ријешен ове или сљедеће године. Надамо се да ће градска вода, која иде преко Понира, тзв. “Вода 3”, олакшати мјештанима живот - нагласио је Штрбац.

Рекао је да ово насеље има проблеме и са зачепљеним каналима поред пута.

- Горући проблеми већ годинама су неочишћени канали, који су затрпани. Градској управи и Одјељењу за саобраћај и путеве смо слали десет дописа поводом овог проблема, међутим нико од њих није реаговао - истакао је Штрбац.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана