Бројне манифестације поводом 22. априла: Од свечане академије до акције Бањалука - диван дан

В. П.
Бројне манифестације поводом 22. априла: Од свечане академије до акције Бањалука - диван дан

Бањалука - Поводом 22. априла, дана када је прије 72 године ослобођена Бањалука у Другом свјетском рату, у суботу ће бити уприличен велики број манифестација.

У јутарњим часовима биће одата почаст ослободиоцима и свим жртвама ратова полагањем вијенаца на централно спомен-обиљежје палим борцима НОР-а у центру града,  на Бањ брду, спомен-костурници на Новом гробљу, споменику жртвама Јасеновца, жртвама Велеиздајничког процеса на гробљу "Свети Пантелија" и споменику "12 беба".

Свечана академија је 18 часова у Банском двору и том приликом биће уручена признања заслужним појединцима, институцијама и удружењима. Ове године нема добитника највишег градског признања "Кључ града са Повељом почасни грађанин" али биће уручена два Златна грба и то Краљевини Шпанији и Саши Чађо те 12 плакета града и три награде младима.

Поред тога биће одржане бројне културне, спортске и друге манифестације. Тако ће се мајстори за припремање чорбе у котлићу по 14. пут окупити испред Спортске дворане "Борик", која је организатор ове смотре. За вече су планирани концерти између осталих "Оне три", Рок симфонија, бендови који су обиљежили "Демофест" претходних година и многи други.

Угоститељи и трговци у ужем центру града у суботу, поводом  Дана града, омогућиће додатне попусте купцима. Ријеч је о цјелодневном програму под називом "Бањалука - диван дан" који организују Удружење угоститеља града и трговине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана