Брковића пут добија нови асфалт

С. Б.
Брковића пут добија нови асфалт

БАЊАЛУКА - Након што је изграђена водоводна мрежа и асфалтиран дио пута, настављено је асфалтирање улице Брковића пут.

- Обишли смо Брковића пут, улицу која спаја насеља Мотике и Дракулић, у којем годинама није било озбиљнијих инфраструктурних улагања. Због тога смо прошле године завршили један дио пута у дужини од око 250 метара, а у међувремену су завршени и радови на изградњи водоводне мреже, те су створени услови да се доврши асфалтирање у дужини од око 550 метара, како ништа не би остало недовршено - поручио је градоначелник Драшко Станивуковић, који је обишао радове.

Рекао је да је током сусрета са мјештанима разматрао и најбољу локацију за изградњу дјечијег игралишта, чија је реализација планирана у овој години, као и о другим улагањима у инфраструктуру насеља Мотике.

- Дјечије игралиште, наставак изградње главне градске саобраћајнице између насеља Петрићевац - Мотике, проширење моста, санација клизишта, расвјета у улици Душана Симића, асфалтирање више улица у овом дијелу града показују да ће Мотике добити до сада највећу подршку града. Осим Мотика, улагања се очекују у сва насеља, за шта је из градске касе предвиђено око 45 милиона КМ - закључио је Станивуковић.

Мјештанин Милорад Брковић захвалио је градоначелнику, јер је показао интересовање за проблеме мјештана ове улице.

- Завршен је водовод, један дио пута завршен је јесенас. Доласком љепшег времена машине су поново ту, радови на асфалтирању се настављају, па дубоко вјерујем да ће они бити и завршени. Били смо запостављени скоро 40 година, а кад имамо воду и асфалт имамо све - истакао је Брковић.

Вриједност планираних радова на овој дионици пута износи око 86.000 КМ, а извођач радова је предузеће “МГ минд” из Мркоњић Града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана