Бркић: Код запошљавања да се поштује Закон

Срна
Бркић: Код запошљавања да се поштује Закон

Бањалука - Градска организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила тражиће поштовање Закона о правима бораца, који предвиђа да дјеца погинулих бораца под истим условима имају предност у запошљавању. Ово је у петак изјавио предсједник ове организације Станислав Бркић.

- То се посебно односи на члан. 73 овог закона, односно да се дјеца погинулих бораца примају на посао у јавна предузећа и установе једнако као и дјеца функционера и политичара - рекао је Бркић.

Он каже да према подацима ове организација на подручју Бањалуке има 350 незапослене дјеце погинулих бораца, а на нивоу РС 3.000.

Бркић истиче да бањалучка и Републичка организација породица заробљених, погинулих бораца и несталих цивила имају веома добру сарадњу са представницима Уније удружења послодаваца РС.

- Републичка организација доставља Унији удружења послодаваца списак незапослене дјеце погинулих бораца на основу којег ће они, у складу са потребама и квалификацијама, изабрати оне које ће запослити -  навео је  Бркић.

Представници Републичке организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила најавили су раније да ће доставити Унији удружења послодаваца РС списак 3.000 незапослене дјеце погинулих бораца са њиховим квалификацијама. (Срна)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана