Бресквица донијела радост у Даун синдром центар (ФОТО, ВИДЕО)

Катарина Шапоња
Бресквица донијела радост у Даун синдром центар
Foto: Велибор Трипић | Бресквица донијела радост у Даун синдром центар

БАЊАЛУКА - Весела атмосфера испуњавала је данас просторије Даун синдром центра чији су чланови срдачно угостили младу пјевачку звијезду Анђелу Игњатовић, познатију као Бресквицу.

Раширених руку и са осмијехом на лицима показали су колико им значи ова посјета, а није мањкало ни пјесме па су заједно са Бресквицом углас запјевали. 

Као прави домаћини, вриједни чланови центра потрудили су се да њихова гошћа понесе најслађе успомене са овог дружења те су за њу припремили здраве палачинке.

Пјевачица је захвалила на гостопримству, поклонима и палачинкама истичући да боље никада није пробала.

- Много ми значи што су желели да баш ја дођем и срећна сам што сам им улепшала дан - казала је она.

Након годину и по дана Бресквица поново наступа у Бањалуци, а како каже једва је чекала да се то деси.

- Много волим овај град и долазим овде кад год имам прилику, али сада након дуже времена и наступам што ме чини срећном - изјавила је Бресквица.

Директор УКЦ РС и амбасадор особа са Дауновим синдромом,  Владо Ђајић изразио је велику захвалност у своје и у име корисника овог центра.

- Једно велико хвала младој, али веома успјешној дјевојци Бресквици на издвојеном времену, пажњи и љубави коју је данас поклонила особама са Дауновим синдромом - рекао је Ђајић.

Директор Даун синдром центра Зоран Јелић каже како је захвалан свима који подржавају њихов рад јер се тиме руше предрасуде о овим особама. 

- Особе са Дауновим синдромом су као и сви други - истакао је Јелић.

 

Он је напоменуо да је недавно прва особа у Европи са Дауновим синдромом запослена у јавној служби, односно у Министарству спољне трговине и економских односа у Савјету министара, на чијем челу је Сташа Кошарац.

- Особе са Дауновим синдромом не траже сажаљење, већ да им се пружи шанса - рекао је он те додао да је концерт доказ да су та лица у могућности да организују, дарују, а на крају да понекада и погријеше. 

Посјета Бресквице донијела је неизмјерну радост и срца испунила топлином, а њена срдачност и љубазност одушевила је све. 

Да су са чланови центра са младом звијездом провели незаборавне тренутке, најбољи показатељи јесу осмијеси који им нису силазили са лица.

Посјета Анђеле Игњатовић није донијела само радост и смијех, већ је указала на важност подршке и како наше мало некоме може да значи пуно.

Концерти 

На позив Даун синдром центра Анђела Игњатовић дошла да одржи два бесплатна концерта у Бањалуци у Мултимедијалној сали у кругу “Чајавца”, први за малољетна лица, а други за матуранте овог града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана