Бранковац добија воду након двије деценије

Катарина Шапоња
Бранковац добија воду након двије деценије

Више од 35 домаћинстава бањалучког насеља Бранковац у септембру би требало да добију уредно снабдијевање водом након вишегодишњег чекања.

Радове на изградњи водоводне мреже обишао је градски менаџер Бојан Кресојевић, који је истакао да ће у мјесној заједници Бистрица, тачније у мјесту Бранковац бити изграђен цјевовод у дужини од четири и по километра.

- Изградњом два крака биће омогућено уредно водоснабдијевање за више од 35 домаћинстава, који 20 година чекају на рјешавање овог питања - навео је Кресојевић.

Према његовим ријечима, очекују да ће бити повећан број домаћинстава у овом дијелу града, имајући у виду да је то једна од атрактивнијих мјесних заједница када је ријеч о руралном подручју.

- Упркос турбулентним и изазовним временима градска администрација на челу са градоначелником Станивуковићем је пронашла начин и средства за реализацију овог значајног пројекта - казао је градски менаџер.

Мјештанин Витомир Косић захвалио је градској администрацији што је питање водоснабдијевања овог дијела града коначно стављено у приоритет.

- Већ годинама ми чекамо да нам дође вода и заиста смо захвални што ће се то коначно догодити. До сада смо тракторима довлачили воду у љетним мјесецима, што је много тешко. Ово је атрактивна локација и увјерен сам да ће након што добијемо воду овдје бити изграђен и већи број кућа - казао је Косић.

Кресојевић је позвао руководство Скупштине града да што прије закаже ванредну сједницу, да би питање водоснабдијевања осим на Бранковцу могло бити ријешено и у сјеверном дијелу града, односно на подручју од Куљана до поткозарских села.

- Да бисмо што прије приступили изградњи водосистема Туњице 1 и 2 са већим капацитетом и трајно ријешили овај проблем неопходно је да Скупштина града што прије одобри 10 милиона КМ - рекао је Кресојевић.

Градски менаџер је подсјетио да је од почетка мандата изграђено 225 километара водоводне мреже, док ће по завршетку свих тренутно активних пројеката тај број износити 275 километара.

Петиција

Бојан Кресојевић је истакао да скупштинска већина предвођена СНСД-ом није урадила ни метар цјевовода на основу реалокације буџета, а од њих траже 10 милиона КМ.

- Нека предложе реалокацију за рјешавање проблема водоснабдијевања поткозараких мјесних заједница, ако тврде да је могуће - казао је Кресојевић и додао да су, уколико се тачка о овом питању не нађе на дневном реду сједнице Скупштине града, спремни да покрену петицију.

- Није потребан кредит за воду, већ за старе кредите. Само ове године враћамо 23 милиона КМ старих кредита. Међутим, уколико не ставе на дневни ред ову тачку, спремни смо да покренемо петицију за рјешавање овог проблема - истакао је Кресојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана