Бранка и Никола Павлишин почели обиљежавањем златног пира: Вео и бијело одијело послије 50 година

Невена Бунић
Бранка и Никола Павлишин почели обиљежавањем златног пира: Вео и бијело одијело послије 50 година

Бањалука - Бранка под велом а Никола у бијелом одијелу. Послије 50 година брака, љубави и поштовања брачни пар Павлишин се присјетио далеке 1967. године када су се једно другом заклели на љубав и изговорили судбоносно "да".

Тим поводом приредили су забаву за најближу породицу и пријатеље у свом дому у Борику. Уз богат ручак, слављеничку торту и музику евоцирали су успомене на пет деценија заједничког живота посвећених највише дјеци и спорту.

- Ово је прва од три планиране прославе. Жељели смо да обрадујемо кћерку Драгану која је дошла из Америке. На љето ћемо обрадовати и сина Мишу који такође живи у иностранству, а на саму годишњицу 23. децембра, славићемо Бранка и ја сами. Опстали смо оволико дуго јер се волимо и увијек смо насмијавали једно друго - казао је Никола - Брацо Павлишин.

Љубав је планула захваљујући рукомету којем је Никола као наставник физичког у Основној школи "Иво Андрић" и тренер посветио скоро цијели живот а и Бранка се једно вријеме бавила овим спортом по којем је Бањалука надалеко чувена.

- Упознали смо се јер смо обоје били у спорту и истом друштву. Он је био у рукометаш Борца, а ја сам се бавила рукометом и гимнастиком. Виђали смо се и у клултурно-умјетничком друштву "Веселин Маслеша". Забављали смо се двије-три године прије вјенчања. Мислим да ме запросио преко разгледнице коју ми је послао из војске у којој ми је рекао да сам ја његов избор за цијели живот - прича Бранка.

У протеклом рату доживјели су најтеже моменте за свих 50 година.

- Једно вријеме нисам знала гдје се налазио на ратишту, а чула сам да је цијели педагошки пук погинуо. Тешки моменти су нам били и када су нам дјеца отишла од куће. И син и кћерка су се бавили рукометом, па су отишли у свијет за лоптом. Тешко ми је да уопште и причам о тим тренуцима, не волим ни да их се сјетим - испричала је Бранка.

Слободно вријеме проводе активно и увијек имају времена за пријатеље.

- Иако смо дуго година у пензији, и даље живимо живот пуним плућима. Идемо у шетње,  настојимо да одржимо контакте са свим нашим пријатељима, којих на срећу имамо много. Рецепт за успјех у браку и животу су љубав, разумијевање и поштовање. Без тога тешко било каква веза да успије - казао је Никола.

Честитке

Поводом великог јубилеја брачног пара Павлишин,  честитке су стигле са свих страна.

- Жеље за добро здравље и честитке добили смо од бројних  рукометних радника, до АНИП "Веселин Маслеша" а посебно драга нам је и она од градоначелника Игора Радојичића који је својевремено био у мојој рукометној школи - казао је Никола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана