Божићни празници мијењају радно вријеме: Банке и пекаре затварају врата

Невена Рељић
Божићни празници мијењају радно вријеме: Банке и пекаре затварају врата

БАЊАЛУКА Они који треба нешто да заврше у разним службама, банкама или поштама, мораће то да обаве данас или да оставе за четвртак након божићних празника, јер установе и предузећа неће радити на најрадоснији хришћански празник, као и на Бадњак.

Измијењен режим рада имаће и пекаре, шопинг центри, као и “Тржница”, а градски и приградски превоз возиће путнике по празничном режиму, док за дежурне службе нема предаха. 

Уколико некоме од грађана затреба лијек, током празника ће на располагању бити дежурна апотека “21. мај” у улици Милана Тепића, а из Дома здравља поручили су да Служба хитне медицинске помоћи неће мијењати радно вријеме, те да ће грађанима бити доступна 24 часа.

- Цјелодневно радно вријеме имаће и Одјељење за хематолошку и биохемијску дијагностику, те стоматолошка амбуланта. Дежурни тимови службе породичне медицине радиће од седам до 20 часова у Поликлиници и Платоновој улици, и то у двије смјене, а специјалистичке педијатријске амбуланте од седам до 15 часова - казали су из Дома здравља.

Додали су да ће у АРИ амбулантама за одрасле и за ученике средњих школа на локалитету Поликлиника дежурни тимови радити од седам до 20 сати, док ће за предшколску дјецу и ученике основних школа радити од седам до 15 часова.

- “Ковид” амбуланте у насељу Долац на Божић ће бити у приправности, а на Бадњи дан  радно вријеме “ковид” амбуланти је од осам до 16 часова - навели су из Дома здравља.

Као и остале службе за хитне интервенције, ватрогасци ће прискочити у помоћ уколико буде потребе, а да све протекне мирно, уз појачан опрез дежураће и полиција. Таксисти неће повећавати почетну цијену превоза, а њихово радно вријеме такође остаје непромијењено.

Пекаре ће имати промјенљиво радно вријеме. “Мања” ће на Бадњи дан радити од шест до 18 часова, а на Божић ће све њихове пословнице бити затворене. Пекара “Марчело” радиће од шест до 19 часова на Бадњи дан, а Божић је нерадни дан. “Житопека” ће имати нешто другачије радно вријеме за Бадњи дан и радиће од седам до 20 часова, а за Божић су њихова врата такође затворена.

Филмови у “Синеплекс Паласу” на Бадњи дан са пројекцијама почињу у 12 часова, а посљедња се завршава у 14.30, док је Божић нерадни дан. На Бадњи дан “Поште Српске” обављаће исплату пензија у поштама у којима то не буде завршено до 5. јануара.

- С циљем да сви корисници добију пензије прије празника, биће ангажован одређени број радника, а Божић је нерадни дан у “Поштама Српске” - рекла је портпаролка “Пошта Српске” Јадранка Берић.

Шопинг мол “Делта планет” имаће скраћено радно вријеме на Бадњи дан и то од девет до 16 часова, а за “Божић” неће радити. “Тржница” ће уобичајено радити за Бадњи дан, док ће на Божић бити затворена.

Банке НЛБ, Нова банка, те Сбербанка неће радити на Бадњи дан, као ни на Божић.

У “Аутопревозу” су истакли да ће се јавни градски и приградски превоз за вријеме божићних празника одвијати према редовима вожње као недјељом, а једини изузетак је да ће на Божић вожње почети у осам часова.

Зубар

Стоматолошка “ковид” амбуланта у ОШ “Вук С. Караџић”, у којој се пружају услуге пацијентима код којих је потврђена инфекција узрокована вирусом корона, у дане празника биће у приправности. Пацијенти се могу јавити на број телефона 051/230-620 уколико постоји потреба за пружањем стоматолошких услуга. Радно вријеме амбуланте је од седам до 19 часова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана