Божић: Хиљаде домаћинстава без воде, одборници нису упућени

Јасмина Салопек
Божић: Хиљаде домаћинстава без воде, одборници нису упућени

Скоро хиљаде домаћинстава нема воде, стоку немао чиме да напојимо. Ово је све функционисало до прије годину и по дана, а сада су то постали “јауци са Змијања”.

Рекао је ово пред одборницима Скупштине Града Бањалука Раде Божић у име мјештана Стричића, те додао да одборници нису упућени у тачно стање са водоснабдијевањем те их замолио да озбиљније схвате њихов проблем.

О проблему водоснабдијевања на Мањачи говорио је Никола Дујаковић у име "Водовода" који је истакао да се са Бањице водоснабдијевају многа насеља и да се са главног изворишта вода препумпава до централног резервоара, тачније до Ситнице одакле вода иде даље. 

- Ово је један комплексан и захтјеван систем. Сви становници тренутно имају воде, али су проблеми константни - рекао је Дујаковић. Према његовим ријечима у неколико наврата им је нестало и струје што је поново довело до проблема са водом.

- За то вријеме урадили смо једну привремену брану и ремонтовали пумпе - навео је он и додао да је на подручју Бањице имају опет незавршен систем а потребно је 860.000 КМ за радове на овом подручју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана