Босанчић: Уставни суд да оцијени да ли је поскупљење паркирања законито

Јасмина Салопек
Босанчић: Уставни суд да оцијени да ли је поскупљење паркирања законито

БАЊАЛУКА - Предсједник бањалучког Градског одбора Демоса Борис Босанчић данас је Уставном суду Републике Српске предао иницијативу за оцјену законитости новог правилника којим су повећане цијене паркирања у Бањалуци, који је донио градоначелник Драшко Станивуковић.

Како је рекао, његова партија је прва указала на штетност правилника о контроли паркирања на подручју града, односно одлуке о поскупљењу.

- Сматрамо да правилник и одлуку о поскупљењу није могао донијети сам градоначелник Драшко Станивуковић. Да би одлука ступила на снагу мора имати сагласност и одобрење Скупштине града, тачније скупштинске већине - рекао је Босанчић.

Према његовим ријечима, питање поскупљења паркинга није било као редовна тачка на дневном реду сједнице Скупштине града.

- С обзиром на ову чињеницу, Станивуковић је правилник објавио у Службеном гласнику РС и зато ћу данас, прије свега као незадовољан грађанин, да предам иницијативу, па нека суд даље о томе одлучује - навео је Босанчић и додао да ово што Станивуковић ради није у складу са Законом.

Истакао је да постоји још једна спорна ствар и поставља се питање да ли је правилник уопште могао бити објављен у Службеном гласнику.

-Законом о локалној управи и самоуправи јасно је дефинисано да се овакве одлуке и правилници објављују у Службеном гласнику града, а што он није учинио- додао је Босанчић.

Нове, више цијене паркирања нас снази су од јуче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана