Босанчић: Уколико остану нове цијене паркинга слиједи апелација Уставном суду

ГС
Босанчић: Уколико остану нове цијене паркинга слиједи апелација Уставном суду

БАЊАЛУКА - Предсједник Градског одбора ДЕМОС-а Бањалука Боран Босанчић рекао је да ће, уколико остану нове цијене паркинга у овом граду, ових дана поднијети апелацију Уставном суду да оцијени законитост одлуке о поскупљењу коју је донио градоначелник Драшко Станивуковић.

"Најбоље да оставе старе цијене и да грађанима додатно не отежавају живот", поручио је Босанчић и указао да су Бањалучани цијели дан збуњени због цијене паркинга, а да се из Градске управе се не оглашавају.

Он је рекао да је данас настао прави хаос са паркингом у Бањалуци и да нико више не зна да ли је бесплатан, да ли се плаћа и по којој цијени, те упитао зашто Градска управа и градоначелник ћуте о том хаосу и позвао их да се што прије огласе, саопштено је из бањалучког Градског одбора ДЕМОС-а.

Босанчић је појаснио да су на појединим паркинзима враћене табле са старим цијенама, а да на другим нису, те да су неки возачи паркинг платили по новим, а други по старим цијенама.

Он је подсјетио да је Станивуковић најавио да ће паркинг седам дана бити бесплатан, али да се ни то није десило.

Одборници скупштинске већине у Скупштини града Бањалука и грађани затражили су од градоначелника Драшка Станивуковића да до петка, 18. августа, повуче одлуку о поскупљењу паркинга у граду или ће у супротном у понедјељак, 21. августа, бити одржани нови протести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана