Босанчић: Одазваћемо се састанку за рјешење питања старе аутобуске станице

Срна
Босанчић: Одазваћемо се састанку за рјешење питања старе аутобуске станице

БАЊАЛУКА- Градски одбор ДЕМОС-а Бањалука одазваће се састанку који планира организовати градоначелник Драшко Станивуковић, како би се ријешило питање старе аутобуске станице и околних парцела, око којих се годинама споре град и предузеће "Аутопревоз", рекао је предсједник овог одбора Боран Босанчић.

"Проблем са земљиштем старе аутобуске станице није од јуче и не смије се гледати као да је то лични проблем градоначелника или некога другог. Сматрам да сви морамо заједно сјести и наћи најбоље рјешење за овај проблем", истакао је Босанчић.

Он је рекао да ДЕМОС још није добио позив, али да се нада да ће градоначелник позвати представнике свих странака који имају одборнике у Скупштини града и да "ово није само неко обећање".

Босанчић је навео да су представници ДЕМОС-а спремни саслушати приједлоге градоначелника и других у вези са овим проблемом, јер ово не смије бити представа за јавност и због тога ће да учествују на састанку.

"Морамо заштити имовину града и зато ћемо на састанку изаћи са конкретним приједлозима како да се ријеши овај проблем. Било би добро и да се све странке одазову овом позиву и да покушамо заштити имовину града и сви заједно да ријешимо овај проблем", рекао је Босанчић.

Он је додао да су и на скупу поводом поскупљења паркинга тражили да у спор око "Аутопревоза" сви буду укључени, саопштено је из ДЕМОС-а.

Станивуковић је јуче предложио да се крајем седмице одржи састанак како би се ријешило питање старе аутобуске станице те околних парцела, око којих се споре град Бањалука и "Аутопревоз".

Састанку би требали присуствовати и представници свих политичких партија из Скупштине града, те "Аутопревоза" како би се постигао компромис.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана