Борикова обновљена Позоришна сала спремна за публику

Г.С.
Борикова обновљена Позоришна сала спремна за публику

Позоришна сала Спортског центра Борик је успјешно реновирана у склопу пројекта санације који је започет у СД "Обилићево".

Замијењен је значајан дио постојећих столица у гледалишту, чиме је унапријеђен комфор и функционалност сале. Средства за овај пројекат обезбијеђена су путем конкурса Министарства цивилних послова БиХ "Суфинансирање пројеката културе у Босни и Херцеговини" за 2023. годину. Министарство је подржало пројекат са износом од 30.000,00 КМ, док је СЦ Борик у ову реконструкцију уложио 10.000,00 КМ из властитих буџетских средстава. Радови су завршени прије предвиђеног рока, крајем јула 2024. године.

Реновирана сала сада нуди боље услове за одржавање позоришних представа, али и многих других културних манифестација, пружајући публици већу удобност и бољи доживљај догађаја.

"Овај пројекат је од значаја за Спортски центар, кориснике Позоришне сале, а у коначници и за публику. Ми проналазимо приходе из фондова и поред тога што се финансирамо из буџета Града, као и личне приходе из послова којим се бави Спортски центар Борик. Оно што је нама један од приоритета то су различити фондови и јавна средства како на нивоу Српске, па тако и на нивоу БиХ, али и ван граница БиХ. Аплицирали смо на многа средства и јавне позиве, а ово је један од успјешних примјера. Сала сада пружа модернији и удобнији простор за разне манифестације. а користе је многи корисници, позоришта и удружења, најпознатије од њих је свакако Удружење грађана"Јазавац". Ми планирамо још средстава овдје да уложиво и унапредимо ову позоришну салу и њену функционалност.  Поносни смо што можемо обезбједити боље услове за културне манифестације у Бања Луци" изјавио је Ненад Талић, директор Спортског центра Борик.

Подршка за реализацију овог пројекта стигла је и од Срђана Амиџића, министра финансија и трезора БиХ.

 

"Јавна установа Спортски центар Борик и сам Ненад Талић је примјер како треба да се води једна Јавна установа. Ми смо као људи склони да оно што је најважније ставимо на крају. Култура је нешто што је најбитније за свако друштво, о томе сви говоримо али најмање улажемо. С те стране и мени је драго да сам могао заједно са Ненадом и људима унутар Спортске дворане Борик да уђемо у овај пројекат на овај начин у инфраструктурном смислу учинимо да у граду Бањалука то иде ка напријед. Видим да је пола сале овим завршено, а ја сам прилично убијеђен да ћемо и другу половину ми завршити у току ове године и сте стране да инфраструктура буде на оном нивоу на коме треба. Ненаду и његовим сарадницима честитам јер је он примјер на који начин треба да се воид једна спортска установа и да тај приступ мора да буде истински домаћински на начин да приступа томе и водите то као да је васе домаћинство. Сваки пут када будемо овдје гледали представу сјетићемо се тога." Рекао је Срђан Амиџић, министар финансија и трезора БиХ.

Овај пројекат је само један у низу успјешно реализованих ове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана