Бољи услови у кабинетима за практичну наставу

Александра Тодоровић
Бољи услови у кабинетима за практичну наставу

БАЊАЛУКА - Бањалучке средње стручне школе требало би да добију субвенције за опремање кабинета за практичну наставу, како би ученици имали адекватну обуку за будућа занимања.

Из Градске управе казали су да је за ове намјене у буџету предвиђено укупно 100.000 КМ.

Одлука о поступку додјеле ових субвенција наћи ће се пред одборницима на сједници градског парламента 13. јула, а по добијању “зеленог свјетла”, биће расписан јавни позив за додјелу ових субвенција.

Како је наведено у приједлогу одлуке, додјела субвенција има за циљ да осигура модерно опремљене средње стручне школе и обезбиједи квалификовану радну снагу за тржиште рада.

Предсједник Актива директора средњих школа бањалучке регије Љубан Бајић казао је за “Глас Српске” да Градска управа годинама помаже средњим школама и да ће и ова помоћ сигурно много значити ученицима и наставницима.

- Још нисмо добили званичан допис о овој одлуци, али сматрам да ће се набавком модерније и квалитетније опреме унаприједити образовни процес - нагласио је Бајић.

Додао је да се нада  да ће се што више школа пријавити на овај јавни позив.

Директор Технолошке школе Дејан Чутура казао је да би субвенције умногоме утицале на побољшање наставног процеса.

- Пријавићемо се на јавни позив, како бисмо нашим ученицима олакшали наставу и на најбољи начин их припремили за будуће радне активности - рекао је Чутура за “Глас Српске”.

Истакао је да њихова школа има велики број ученика који се образују за различита занимања од фризера, козметичара, ликовног техничара, еколошког техничара до графичког дизајнера.

- Свима њима потребна је различита опрема. Ове године ће нам приоритет бити козметичари и фризери јер они кроз практичну наставу троше доста опреме од четки, фенова, фарби, гелова и слично - појаснио је Чутура и додао да су им за квалитетнији рад потребне и нове столице.

Сједница

На сједници Скупштине града, која ће бити одржана  13. јула, пред одборницима ће се наћи 81 тачка дневног реда.

- Једна од тема јесте и давање фискултурне сале у ОШ “Бранко Радичевић” Спортском центру “Борик”, али и њено отварање за све који се баве спортом у овом дијелу града - рекао је раније градоначелник Драшко Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана