Бољи напон за 40 домаћинстава у Пријаковцима

Весна Поповић
Бољи напон за 40 домаћинстава у Пријаковцима

Бањалука - Стабилније и квалитетније снабдијевање електричном енергијом од петка има 40 домаћинстава у Пријаковцима.

Градоначелник Игор Радојичић пустио је у петак у рад нову трафо-станицу у овој мјесној заједници, за чију изградњу је "Електрокрајина" издвојила 50.000 КМ. 

- За становнике Пријаковаца рјешење проблема стабилног снабдијевања електричном енергијом је од великог значаја. Мјештани су већ дуго времена тражили да се ријеше проблеми које су имали са струјом и захваљујем "Електрокрајини" која је била партнер градским властима у овом послу - рекао је Радојичић.

Напоменуо је да је ово само једно од инвестиционих улагања и додао да је већ почела изградња јавне расвјете и водовода на неколико локација.

Портпарол "Електрокрајине" Предраг Клинцов казао је да у 2017. години планирају да уложе три милиона КМ у санацију постојеће и изградњу нове електромреже у граду.

- Трафо-станица Пријаковци намијењена је за побољшање напона и стабилизацију снабдијевања струјом 40 домаћинстава, а осим тога, има капацитет да се на њу прикључе и нови потрошачи. Ово је пета трафо-станица која је изграђена у протеклих пола године на подручју Поткозарја, а до љета се очекује изградња још двије - казао је Клинцов.

Напоменуо је да је у току реконструкција далековода Мишин Хан и да очекују да тај посао буде завршен за мјесец.

Стручни сарадник за послове МЗ Пријаковци Милан Вучковић рекао је да су пуштањем у функцију нове трафо-станице побољшани услови живота мјештана.

- Снабдијевање електричном енергијом прије је било проблематично и ово је срећан дан за нас - казао Вучковић.

Радојичић се и на отварању трафо-станице, на инсистирање новинара, још једном осврнуо на ситуацију у "Топлани". Казао је да је град као већински власник упознат са плановима овог предузећа да емитује обвезнице од 3,5 милиона КМ.

- "Топлана" има хроничан проблем финансирања, а да ли ће град ући у ту операцију, то ћемо видјети када обвезнице буду емитоване и када видимо каква је финансијска ситуација - казао је Радојичић.

Напоменуо је да постоји студија изводљивости за изградњу нове "Топлане".

- Током 2014. и 2015. урађена је студија са прегледом стања у "Топлани" и препорукама шта треба радити даље. Она ће бити стављена на располагање свима који се јаве на јавни позив за избор стратешког партнера за изградњу новог постројења - казао је Радојичић.

У градској "Топлани" су потврдили да је у петак одржана сједница Скупштине акционара на којој је усвојено неколико одлука, међу њима и она о другој емисији обвезница.

Зграда

Игор Радојичић је рекао да град нема везе са плановима изградње нове зграде Управе за индиректно опорезивање БиХ.

- Нико није питао град да ја знам, бар не у овом мандату. Нисмо се укључивали у ту причу и нисмо ником нешто нудили - казао је Радојичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана