Боље снабдијевање струјом за 15 домаћинстава у МЗ Стратинска

В. П.
Боље снабдијевање струјом за 15 домаћинстава у МЗ Стратинска

Бањалука - Градоначелник Игор Радојичић пустио је у петак у мјесној заједници Стратинска у рад новоизграђену трафо-станицу која ће обезбиједити стабилније снабдијевање електричном енергијом за 15 домаћинстава у засеоку Кондићи.

- Драго ми је да се становницима омогућавају бољи услови живота. Поред електромреже, морамо више пажње посветити рјешавању проблема прилазног пута који је у лошем стању, те снабдијевања водом - казао је Радојичић.

Када је у питању саобраћајница која иде према Стратинској, Радојичић је објаснио да то питање већ годинама покушавају да ријеше са предузећем "Путеви РС".

- На једној од наредних  сједница Владе РС требало би да се нађе годишњи план улагања "Путева РС" у којем је предвиђено спајање источног транзита, кружни ток под Старчевицом и наставак радова на путу Бронзани Мајдан према ФБиХ, који би обухватио пут према Стратинској - казао је Радојичић.

Портпарол "Електрокрајине" Предраг Клинцов рекао је да се  ради о инвестицији вриједној 140.000 КМ.

- Изграђено је 4,5 километара нисконапонске мреже којом су повезана домаћинства и 1,2 километра прикључка са далековода - казао је Клинцов.

Мјештанин Добривоје Кондић истакао је да ће нова трафо-станица омогућити останак народа у овом засеоку.

- Било је дана када је само сијалица могла да ради, а није било говора да већи апарати могу радити - казао је Кондић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана