Боље снабдијевање струјом Шушњара

Весна Поповић
Боље снабдијевање струјом Шушњара

Бањалука - Стабилније снабдијевање електричном енергијом обезбијеђено је за 17 домаћинстава у Шушњарима у МЗ Поткозарје након што су екипе "Електрокрајине" завршиле обнову дотрајале нисконапонске мреже, у оквиру инвестиције вриједне 60.000 КМ.

- Драго ми је да ће домаћинства у овом селу имати знатно боље снабдијевање електричном енергијом. Захваљујући сарадњи са "Електрокрајином" рјешавамо  проблеме на доста сеоских подручја. Прије три седмице је пуштен у функцију трафо у Стратинској засеоку Кондићи гдје је такође саниран дио нисконапонске мреже - казао је Радојичић које је у петак обишао  обновљену мрежу.

Казао да је су потребна улагања у електромрежу на другим пордручјима и то Мањаче, Павића и Бронзаног Мајдана. 

- Трудимо се да инфраструктурне проблеме у градском али и сеоском дјелу рјешавамо што је брже могуће.  Очекујем да ћемо кроз ребаланс буџета града да подигнемо износ новца намијењен за комуналну инфраструктуру - напоменуо је Радојичић.

Према његовим ријечима Одјељење за комуналне послове града недавно је преузело послове изградње и одржавање сеоске расвјете на којем се очекује доста посла.

- То се прије свега односи на одређивање извођача радова и одређивања приоритета на терену. Посебне разговоре водимо за обазбјеђење новца за рјешавање проблема снабдијевања водом. Разговарамо са неколико међународних организација која би нам омогућила да радимо водоводну мрежу на ширем подручју града - казао је Радојичић.

Руководилац радне јединице "Електродистрибуције Бањалука" Мирко Шурлан је рекао да је направљена савремена нисконапонска мрежа која ће за 17 домаћинства.

- Имаће стабилно напајање електричном енергијом и самим тим боље услове за живот. Укупна вриједност инвестиције на овом подручју је 60.000 КМ, с тим да су се радови одвијали у етапама, далековод и трафо-станица је урађена прије двије године а реконтрукција нисконапонске мреже ових дана - казао је  Шурлан.

Предсједник Савјета МЗ Поткозарје Ђурађ Ивић је казао да је прије земљотреса који Бањалуку погодио 1969. године  у овај крај доведена струја.

- То су сами мјештани урадили и од тада није пуно урађено на побољшању мреже. Коначно је дошло вријеме да се обнови мрежа и мјештани ће имати квалитетније снабдијевање електричним енергијом - казао је Ивић.

Водовод у Верићима

В.д. начелника Одјељења за комуналне послове Петар Билчар рекао  је да је у петак пуштен у употребу дио новоизграђене водоводне мреже Радуљи - Стојићи - Поповићи у МЗ Верићи који би требало да омогући стабилније водоснабдијевање за око 20 домаћинстава.

- Радови су почели прије мјесец дана завршени су у предвиђеном року и вриједност инвестиције је око 40.000 КМ - казао је Билчар. 

Завршене радове на овој локацији је такође обишао Игор Радојичић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана