Бојан Кресојевић о приходима града: Градњу болнице стопирала скупштинска већина

Ј. И.
Бојан Кресојевић о приходима града: Градњу болнице стопирала скупштинска већина

БАЊАЛУКА - Усљед дјеловања скупштинске већине, за 2023. годину смањени су приходи града за 30 милиона КМ. Поручио је ово градски менаџер Бојан Кресојевић који је навео да је град био принуђен да врати 33 милиона КМ старих кредита из ранијег периода.

- На овај начин 63 милиона КМ представља негативан финансијски ефекат. Ипак, ми смо у изузетно изазовним околностима учинили много и испунили смо кључна обећања дата грађанима, као што су бесплатни уџбеници, субвенције за вртиће и субвенције за јавни превоз. Да није било негативног дјеловања скупштинске већине 63 милиона КМ из буџета омогућила би градњу градске болнице која је најављена - казао је Кресојевић.

Поручио је како је град у ову годину ушао са буџетом од 185 милиона КМ, у којем је усљед амандмана скупштинске већине изостављено више од три милиона средстава која су била намијењена за Градски олимпијски базен.

- Ја сам их упозорио да ће у марту, када буде предложен план реструктурирања, бити касно јер неће бити могуће извршити ребаланс буџета до тада - казао је Кресојевић.

Како додаје, очекивао је да ће они тада подржати кредитно задужење како би стара дуговања према “Новотексу” била измирена.

- Претходна управа предузећа “Аквана” оставила је дугове, а ми сад морамо учинити све како би Градски олимпијски базен и “Аквана” могли видјети свјетлију будућност - рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана