Богат садржај за Православну нову годину у Бањалуци: Наступају позната имена

ГС
Богат садржај за Православну нову годину у Бањалуци: Наступају позната имена

БАЊАЛУКА - За дочек Православне нове године у Бањалуци све суграђане али и многобројне посјетиоце и ове године очекује етно спектакл.

Наиме, у изузетно богатом програму који почиње 13. јануара од 21.00 час, наступиће чланови пјевачких група РКУД-а „Пелагић“, КУД Чајавец“, КУД Свети Сава, КУД Пискавица, Музички Атеље Јелене Станишић, тед млади суграђанин Данило Милосављевић.

Звијезде вечери на дочеку Православне нове године биће етно пјевачица Даница Крстић и глумац и пјевач Милан Васић, а у оквиру програма те вечери наступиће и Трубачки оркестар „Barka Brass“.

На овај начин публици која буде присуствовала концерту, биће представљена богата ризница крајишких пјесама које се на простору некадашње Босанске Крајине пјевају од давнина и преносе с кољена на кољено.

Бања Лука ће на тај начин да промовише бањалучке пјевачке групе и музичке медаљоне, који су дубоко укоријењени у богату српску традицију и који локално уздижу до нивоа универзалног.

Богат и разноврстан програм почиње у 21.00 час на шеталишту код Храма Христа Спаситеља, а након програма у поноћ је предвиђен молебан поводом Православне нове године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана