Богат програм донаторског фестивала "Викенд акција" у организацији Бањалучког социјалног центра

Г.С.
Богат програм донаторског фестивала "Викенд акција" у организацији Бањалучког социјалног центра

БАЊАЛУКА - Бањалучки социјални центар организује fundraising фестивал "Викенд акција" у периоду од 4. до 6. октобра.

У петак 4. октобра у 17 сати биће организован разговор са станарима BASOCА о приликама живота у социјалном центру, могућностима и будућности рада социјалног центра. Од 18 сати почиње говорни програм с питањем "Како зборовати?". Разговор ће бити оријентисан на пропитивање капацитета друштвених центара, неформалних и формалних група у међусобном дијалогу и комуникацији према јавности и друштву. У фокусу су могућности, опције, рјешења, као и питање како учествовати и организовати рад у мјесним заједницама.

У 20 сати је бенефит вечера у социјалном центру. Потом слиједи музички програм: Khaos (21 сат), Chainsaw Eaters – Ramones Tribute Band (22 сат), DJ April (24), Тијана ILLMN (2). Минимална донација од 20 сати је 10 КМ.

У суботу 5. октобра у 12 сати почиње Базар, а у 14 сати су радионице веза. Оба догађаја траку до 16 сати када почиње пројекција филма "Они долазе". У 18 сати почиње диксусија о горућем проблему (литијуму) са учесницима и учесницима из Босне и Херцеговине и Србије. Разговор ће бити оријентисан на информисање јавности о конкретним проблемима до којих доводе иницијативе о рударењу и геолошким истраживањина. У 20 сати почињу Опасна читања, тема Род, ред, дисциплина. У 22 сата наступа EPTA, у поноћ ШУН, у 2 сата GRGASС, у 4 сата SODOMA и у 6 сати Маteia. Минимална донација од 22 сата је 15 КМ.

У недјељу 6. октобра биће приказан рад  "Mamacita" (18 сати) а затим перформанс "Јесу ли праве?" (20 сати). У  21 сат  наступа Mekhu, а у 23 сата Jan Frost. Минимална донација од 21 сат је 10 КМ.

"Викенд акција" нуди могућност једнократне донације у износу од 25 КМ која омогућава учешће у свим данима фестивала. Циљ бенефит фестивала је прикупити средства за станарину, режије, средства одржавања простора.

Више информација о социјалном центру доступно је путем повезнице: www.basoc.ba .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана