Близанке са Хавајa рајска острва замјениле за Бањалуку

ГС
Близанке са Хавајa рајска острва замјениле за Бањалуку

БАЊАЛУКА - Шеснаестогодишње близанке са Хаваја, Антонела и Надиа Карлини, тренутно живе у Бањалуци.

Овдје бораве са својом породицом, а због пословног ангажмана њиховог оца, Бањалука им је дом на девет мјесеци.

- Када сам дошла овдје, летјеле смо три дана и била сам јако уморна када сам стигла, зато је једина ствар коју сам видјела у том тренутку аеродром. Када смо сјеле у такси, могла сам да чујем таксисту како прича и помислила сам „овај језик звучи стварно супер“ - каже Антонела Карлини за РТРС.

Надија каже да је прво примјетила школарце.

- Стигли смо у неко чудно вријеме овдје и видјела сам дјецу са школским торбама на леђима на аутобуском стајалишту. То ми је било јако чудно јер у Америци имамо распоред такав да часови трају од осам до 15 часова, али овдје није тако. Овдје је цијели дан у различитим смјенама. Видјети дјецу са школским торбама у 19 часова ми је стварно било збуњујуће - прича Надиа Карлини.

Промјена околине често је добра ствар и многима представља излаз из сопствене зоне удобности и ушушканости. Осим тога што су упознале много људи, научиле доста тога о култури и навикама наших људи, ова промјена им је послужила и да промијене сопствене навике.

Хаваји су синоним за одмор из снова, хавајске кошуље, безбрижност и цијелу ону забаву какву смо виђали на филмовима холивудске продукције. Из тог разлога, реакција наших људи када им ове симпатичне сестре кажу одакле долазе, никада не изостане.

- Људи су узбуђени, али мислим да Хаваји нису толико интересантни. Знам да није у реду да то кажем, али мислим да није занимљиво бити заглављен на острву, то постане досадно. Када је вода свуда око тебе, нема баш много ствари које можеш да радиш. И да, неки дијелови ове земље су љепши од неких дијелова Хаваја - прича Антонела.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Вјенчани
Вјенчани
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана