“Бл бајк” поново у функцији

М. Л.
“Бл бајк” поново у функцији

БАЊАЛУКА - Бањалучани од данас поново могу да користе “Бл бајк”, поштујући све прописане мјере заштите усљед појаве и ширења вируса корона, што ће, према препорукама Европске федерације бициклиста, умањити могућност контакта, али и смањити стрес и побољшати ментално здравље грађана.

У Одјељењу за саобраћај и путеве у Градској управи истичу да ће бицикле ставити у функцију како би сви они којима је то неопходно могли да их користе умјесто путничког аутомобила или пјешачења.

Како су истакли, крајем марта, Европска федерација бициклиста је позвала све градове да се јавни бицикли ставе у функцију, наводећи да је употребом бицикла за одлазак на посао мања могућност контакта него пјешачењем, да вожња смањује стрес и побољшава ментално здравље, те да позитивно утиче на одржавање имуног система.

- Апелујемо на кориснике да спроводе прописане мјере заштите, а радници одјељења ће вршити редовну дезинфекцију бицикала, терминала и опреме - поручили су из ресорног одјељења и додали да је на подручју града пет локација са укупно 36 бицикала, које су опремљене одговарајућим терминалом и системом за изнајмљивање и паркирање бицикла, с планом проширења овог система на још један терминал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана