"БЛ бајк" поново на улицама града

Срна
"БЛ бајк" поново на улицама града

БАЊАЛУКА - Популарни терминал за изнајмљивање бицикала у Бањалуци "БЛ бајк" од данас ће, након зимске паузе, поново бити у функцији, саопштено је из Градске управе.

Систем аутоматског изнајмљивања бицикала "БЛ бајк" располаже са 40 бицикала, а терминали се налазе на пет локација - у центру града преко пута Градске управе, у парку "Младен Стојановић", код "Акване", у близини Венеција моста, те у Крфској улици у насељу Обилићево, подсјећају из Градске управе.

Систем функционише на начин да се прво мора извршити регистрација корисника путем интернета, мобилне апликације, директно на терминалу или доласком у просторије градског Одјељења за саобраћај и путеве.

Након регистрације, кориснику ће бити омогућено да изнајми бицикл тако што изврши идентификацију, унесе број бицикла који је на располагању на терминалу, након чега систем аутоматски откључава бицикл. Корисник по завршетку вожње враћа бицикл на један од терминала и систем аутоматски врши обраду и наплату у зависности од времена кориштења бицикла.

Цијене изнајмљивања бицикала су повољне - пола сата у току дана је бесплатно, а након тога сваки сљедећи започети час кошта 1,5 КМ, наводе из Градске управе. Бањалука је добила "Бл бајк" сервис за изнајмљивање градских бицикала у марту 2018. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана